זמני כניסת שבת: כל מה שצריך לדעת

זמני כניסת שבת

זמני כניסת שבת: כל מה שצריך לדעת. השבת, יום המנוחה השבועי ביהדות, מתחילה ביום שישי עם שקיעת החמה ומסתיימת במוצאי שבת בצאת הכוכבים. זמני כניסת השבת משתנים בהתאם למיקום ולעונות השנה. שמירה על זמני כניסת ויציאת השבת היא חלק חשוב בקיום המצוות והמסורת היהודית. במאמר זה נפרט על כל מה שמקיימים לפני כניסת השבת.

כיצד לחשב את זמני כניסת השבת

שקיעת החמה: כניסת השבת מתחילה ביום שישי עם שקיעת החמה. זמן השקיעה משתנה בהתאם למיקום הגיאוגרפי ולעונות השנה. ניתן למצוא את זמני השקיעה המדויקים באמצעות לוחות שנה יהודיים, אתרי אינטרנט ייעודיים ואפליקציות.

הדלקת נרות: נשים מדליקות נרות שבת כ-18 דקות לפני השקיעה, בהתאם למנהג המקומי. הדלקת הנרות מסמלת את כניסת השבת ומביאה אור וברכה לבית.

הכנות לפני זמן כניסת השבת

קניות ובישול: במהלך השבוע, ובעיקר ביום שישי בבוקר, נערכות קניות לשבת. קניות אלו כוללות את כל המצרכים הדרושים להכנת הארוחות. לאחר מכן, יש להכין את הארוחות השבתיות. נהוג להכין מגוון מנות, כולל לחם (חלה), דגים, בשר, סלטים ותוספות.

ניקיון הבית: לקראת השבת, הבית מנוקה ומסודר כדי לקבל את השבת באווירה נעימה. הניקיון כולל שטיפת רצפות, סידור החדרים, הכנת שולחן השבת וכלים נאים.

הכנת בגדים: לפני כניסת השבת, מכינים את בגדי השבת. נהוג ללבוש בגדים חגיגיים ונקיים לכבוד השבת, מה שמוסיף לאווירת הקדושה והחגיגיות של היום.

טבילה במקווה: גברים ונשים רבים נוהגים לטבול במקווה לפני כניסת השבת. הטבילה במקווה היא סמל לטהרה רוחנית ומביאה תחושת התחדשות לקראת השבת.

סידור שולחן השבת: השולחן מכוסה במפה לבנה ונקייה, ומונחים עליו פמוטים להדלקת נרות, חלות, כוס לקידוש ומאכלים מוכנים לסעודה. ההכנות לשולחן השבת הן חלק חשוב בקבלת השבת ויוצרות אווירה חגיגית.

מנהגי ערב שבת

הדלקת נרות שבת: כ-18 דקות לפני שקיעת החמה, נשים מדליקות את נרות השבת. ברגע הדלקת הנרות, השבת נכנסת רשמית לבית והאווירה משתנה לחגיגית ורוחנית. הברכה שמברכים היא: "ברוך אתה ה' אלוקינו מלך העולם אשר קדשנו במצוותיו וציוונו להדליק נר של שבת."

קבלת שבת בבית הכנסת: לאחר הדלקת הנרות, רבים פונים לבית הכנסת לתפילת ערבית של ערב שבת. תפילה זו כוללת את "קבלת שבת", סדר תפילות מיוחד שמקבל את השבת בשירים ותפילות מיוחדות. תפילת ערבית כוללת את המזמור "לכה דודי", שמזמין את השבת לבוא כמו כלה.

קידוש: עם חזרה מבית הכנסת, עורכים קידוש על כוס יין לציון קדושת השבת. הקידוש נאמר על כוס יין ומתחיל במילים: "יום השישי ויכלו השמים והארץ…" הקידוש מכריז על קדושת השבת ומתחיל את הסעודה החגיגית.

סעודת ליל שבת: לאחר הקידוש, עורכים את סעודת ליל שבת. הסעודה כוללת מנות חגיגיות כמו חלה, דגים, בשר, סלטים ותוספות. הסעודה מלווה בשירים, דברי תורה ושיחה משפחתית נעימה.

זמני יציאת השבת

הבדלה: במוצאי שבת, לאחר צאת הכוכבים, עורכים הבדלה כדי לציין את סיום השבת והמעבר לשבוע החדש. ההבדלה כוללת ברכות על יין, בשמים ונר. הברכה על הנר מזכירה את בריאת האור ביום הראשון, והברכה על הבשמים נועדה להחזיר את הנפש לאחר יציאת השבת.

זמני כניסת שבת

שמירת השבת מתחילה בהכנות קפדניות לפני כניסתה, הכוללות קניות, בישול, ניקיון והכנת בגדים. הדלקת נרות, תפילת קבלת שבת וקידוש הם חלקים מרכזיים בקבלת השבת, שמביאים את הקדושה והשלווה של היום. ההקפדה על זמני כניסת ויציאת השבת מבטיחה שמירה על קדושת היום והנאה מלאה ממנו. שמירת השבת מביאה עמה זמן למנוחה, רוחניות וחיבור משפחתי, ומעניקה תחושת שלווה ורוגע לכל המשפחה.

No comment

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *